Pages

Friday, February 23, 2024

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Συνταξιούχων ΤΕΑΥΦΕ συμμετέχει στην απεργία στις 28 Φλεβάρη 2024 και καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10:30. Συμμετέχουμε στην απεργία, γιατί το πλαίσιο των αιτημάτων αφορά και τη δική μας ζωή.

Ο μισθός είναι συνάρτηση της σύνταξης, η ακρίβεια που τσακίζει κόκκαλα, η φορολογία που ρημάζει, η κατάσταση στην υγεία που επιβάλλουν επί πληρωμή στα απογευματινά ιατρεία, το νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα επιβαρύνει τους ασθενείς με νέες αυξήσεις στη φαρμακευτική δαπάνη.

Αφού στα γενόσημα σκευάσματα μειώνεται η ασφαλιστική τιμή που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, αυξάνεται η διαφορά που καλείται να καλύψει από την τσέπη του ο ασφαλισμένος.

Την ίδια στιγμή προβλέπεται μείωση κατά 30 εκατομμύρια ευρώ του clawback, δηλαδή της αναγκαστικής επιστροφής χρημάτων από τους φαρμακοβιομηχάνους λόγω υπέρβασης της δαπάνης που ορίζει ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ. Από τη μια επιβαρύνεται ο λαός, από την άλλη απαλλάσσονται οι βιομήχανοι.

Μέσα από τη συμμετοχή μας στην απεργία προβάλλουμε το πλαίσιο των αιτημάτων για το επικουρικό μας ταμείο, το ΤΕΑΥΦΕ. Η μετατροπή του Ταμείου σε Ν.Π.Ι.Δ. οδήγησε σε δραματική μείωση των συντάξεών μας και των παροχών.

Αγωνιζόμαστε για ουσιαστικές αυξήσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Πληρώσαμε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις ασφαλιστικές μας εισφορές. Παλεύουμε για ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας με κατάργηση του ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.

Λεφτά για τα εξοπλιστικά προγράμματα υπάρχουν, για τις επενδύσεις και τις φοροαπαλλαγές, η κάλυψη όμως των κοινωνικών αναγκών (συντάξεων, υγείας, παιδείας) προσκρούει στη δημοσιονομική σταθερότητα.

Σας καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχετε. Είναι ο μόνος δρόμος, που ιστορικά έφερε αποτέλεσμα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ